Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě

Velká aktualizace produktové řady Levenhuk Ra

11.01.2022

Vážení zákazníci,

Jsme rádi, že vás můžeme informovat o rozšíření produktové řady Levenhuk Ra. Nyní si můžete vybrat z ještě více hvězdářských dalekohledů, optických tubusů a příslušenství. Podívejte se na naše nové výrobky!

Fotodalekohled

Fotodalekohled Levenhuk Ra FT72 ED je apochromatický refraktor se spirálovým okulárovým výtahem, který poskytuje vysokou přesnost pohybu tubusu. Spolu s optikou s nízkou disperzí poskytuje extrémně ostré a vysoce kontrastní obrazy noční oblohy. Tento přístroj lze použít jako běžný hvězdářský dalekohled pro přímá pozorování. Každý přístroj je vybaven vhodným hliníkovým kufříkem pro skladování a přepravu.

Apochromatické refraktory s optikou s nízkou disperzí

Apochromatické refraktory s vysokým poměrem ohniskové vzdálenosti s karbonovým nebo hliníkových tubusem jsou vynikajícím pomocníkem pro astrofotografii. Díky efektivnímu snížení chromatických aberací může tento přístroj poskytovat ostrý a jasný obraz v celém zorném poli, což umožňuje získat velkolepé obrazy vesmírného prostoru. Karbonové tubusy se rychleji termostabilizují (dostanou se rychleji do tepelné rovnováhy s okolním prostředím), a proto jsou vhodnější pro pokročilé uživatele. Každý tubus se dodává s hliníkovým kufříkem pro skladování a přepravu.

Širokoúhlé okuláry

Tyto okuláry jsou vhodné pro ty, kteří preferují zkoumání objektů hlubokého vesmíru. Jsou také nezbytné pro pozorování nebeských objektů. Okuláry poskytují zorné pole 68°, jsou vyrobeny ze skla s antireflexní vrstvou a jsou vybaveny sklopnými gumovými očnicemi. Průměr tubusu okuláru 1,25”.

Okuláry s očním reliéfem

Okuláry řady Levenhuk Ra LER umožňují pohodlné pozorování objektů při větším zvětšení. Díky dlouhému očnímu reliéfu dokážou pokrýt celé zorné pole. Okuláry jsou vyrobeny z plně potažené optiky a jsou vybaveny sklopnými gumovými očnicemi. Průměr tubusu okuláru 1,25”.

Symetrické okuláry

Ikonický design okuláru je vhodný pro každý typ pozorování. Cenově dostupné a snadno použitelné okuláry poskytují slušnou kvalitu obrazu: obraz je ostrý a vysoce kontrastní. Plně potažené sklo; součástí je sklopná gumová očnice. Průměr tubusu okuláru 1,25”.

Zoom okulár

Tento okulár s nastavitelnou ohniskovou vzdáleností je všestranným typem okuláru hvězdářského dalekohledu. Jedná se o vhodný okulár pro případ, když nemáte jasnou představu o tom, jaký druh vesmírných objektů budete pozorovat. Je stejně účinný a snadno se používá při studiu planet a hvězdokup. Je vybaven twist-up gumovou očnicí. Průměr tubusu okuláru 1,25”.

Diagonální zrcátka

Existují dva typy modelů: Průměr tubusu okuláru 1,25” a 2”. Jsou navrženy pro použití s refraktory a čočko-zrcadlovými (katadioptrickými) hvězdářskými dalekohledy. Díky diagonálním zrcátkům se obrazy nebudou zobrazovat vzhůru nohama, jakmile začnete pozorovat pozemské objekty, i když budou horizontálně převráceny zleva doprava. Zrcátka jsou potažena vrstvou dielektrického povlaku, který chrání jejich povrch před oxidací (tj. ztmavnutí během času).

Poslední novinky
Všechny novinky