Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě

Seznamte se s našimi novými výrobky: Hvězdářský dalekohled a optické tubusy Dobson pro pozorování vzdálených vesmírných objektů řady Levenhuk Ra, okuláry, Barlowovy čočky, sady filtrů a korektor komy

03.09.2021

Vážení zákazníci a návštěvníci,

rádi bychom vám představili nové optické přístroje pro astronomy amatéry od společnosti Levenhuk. Jedná se o nový hvězdářský dalekohled a optické tubusy řady Levenhuk Ra a také o výrazné rozšíření nabídky okulárů a dalšího příslušenství. Zde jsou naše nové výrobky!

Hvězdářské dalekohledy

Hvězdářský dalekohled Levenhuk Ra 150N Dobson je Newtonův reflektor základní úrovně s paraboloidním primárním zrcátkem a hliníkovým povlakem optiky. Je namontován na snadno použitelném držáku Dobson. Je robustnější než běžná ložiska a zajišťuje plynulý pohyb optického tubusu. Sada obsahuje dva okuláry s různou ohniskovou vzdáleností, takže můžete hned začít s pozorováním. Tento hvězdářský dalekohled se hodí pro vizuální pozorování mimo městské osvětlení.

Levenhuk Ra 200N F5 OTA je optický tubus s 200 mm aperturou. Jeho paraboloidní primární zrcátko má hliníkový povlak a chladicí ventilátor. Téměř zdvojnásobuje teplotní stabilizaci optiky, takže můžete začít s pozorováním mnohem rychleji. Je ideální pro pozorování vzdálených vesmírných objektů a je kompatibilní s veškerým 2’‘ příslušenstvím. Je cenově dostupnější, protože stojan, držák a okuláry nejsou součástí sady.

Levenhuk Ra 150C Cassegrain OTA je Cassegrainův reflektor, který obsahuje primární paraboloidní zrcátko a sekundární hyperboloidní zrcátko. Díky tomu nemá přenášený obraz žádné sférické zkreslení. Tubus poskytuje nádherný obraz noční oblohy. Je cenově dostupný, protože jeho sada neobsahuje žádné optické příslušenství. Tubus je skvělou volbou pro začátečníky.

Barlowovy čočky

Barlowova čočka je optické příslušenství, které rozšiřuje možnosti jakéhokoliv hvězdářského dalekohledu. Zvyšuje zvětšení optického systému a lze ji použít s různými okuláry. Tři okuláry a jedna Barlowova čočka tedy poskytují šest různých zvětšení. Achromatické čočky jsou cenově nejdostupnější. Poskytují obrazy, které je příjemné sledovat. Čočky z achromatického ED skla snižují chromatické aberace mnohem lépe. Stojí o něco více, ale poskytují ostřejší obraz. Apochromatické čočky vykreslují obraz v nejvyšší kvalitě.

Okuláry Plössl

Okuláry Plössl jsou klasickým příslušenstvím pro astronomická pozorování. Pokud nevíte, jaký okulár si vybrat, vezměte si tento. Okulár Plössl je skvělým příslušenstvím, který se dobře hodí pro jakýkoliv druh pozorování. Jeho nespornou výhodou je rozumná cena. Všechny okuláry Levenhuk Plössl jsou vyrobeny z optického skla a jsou plně potaženy v několika antireflexních vrstvách. Mají průměr tubusu 1,25’‘, závit světelného filtru a sklopnou očnici.

Sady filtrů

Světelné filtry zdůrazňují jemné detaily. Poskytují detailnější pozorování známých astronomických objektů. Nabízíme tři sady. Každá z nich obsahuje jiný počet světelných filtrů.

Další příslušenství

V řadě Levenhuk Ra je jedno nové příslušenství pro reflektory s vysokou aperturou. Koriguje komu (optické zkreslení), které obvykle vzniká na okrajích obrazu a zužuje zorné pole. Korektor komy má 2’‘ průměr tubusu a nemá vliv na zvětšení hvězdářského dalekohledu.

Poslední novinky
Všechny novinky