Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě

K nákupu vánočních dárků je třeba se chystat dopředu. Již od podzimu pozorně poslouchat zmínky rodičů a přátel. Pamatovat si náhodně vyslovená "přáníčka" a před začátkem posledních týdnů v roce už určitě shromáždit několik variant dárků pro nejbližší. To se však vždy nepodaří. Pro mne byl vždy nejkomplikovanější výběr dárku pro milovaného člověka. Ráda bych mu přichystala něco originálního, zajímavého a současně i užitečného.

Shánění dárků mi připomnělo, jak můj známý dostal k 30. narozeninám teleskop. Nebyl jenom rád. Byl přímo šťastný. Zpráva o báječném dárku, který mu mimochodem pořídila jeho manželka, během několika hodin obletěla všechny sociální sítě. Všichni mu záviděli. A on se zaujetím připojoval svůj iPhone k teleskopu, aby pořídil snímek zatmění Měsíce.

Ano, astronomie je poutavá věda, ale ne ta, kterou jsme se učili ve škole. Řekněte sami, jaký zájem může vzbudit zkoumání hvězd na obrázcích v učebnici!

Došla jsem zkrátka k závěru, že nejneobvyklejším dárkem k Vánocům se může stát teleskop. Nicméně mě odrazovala jeho dosti vysoká cena. Při hledání řešení jsem narazila na obchod "Čtyři oči" a nyní bych chtěla čtenářům "Městské mozaiky" představit svůj skvělý objev: teleskopy Levenhuk Strike NG.

Tyto teleskopy v sobě spojují důležité vlastnosti:

  1. Snadná montáž. Opravdu všechno funguje hned "z krabice".
  2. Dostupná cena.
  3. Takový teleskop ale vůbec není hračka. Skutečně umožňuje pozorovat hvězdy. Nejjednodušší model — Levenhuk Strike 60 NG — se hodí pro celkové prohlížení souhvězdí, umožňuje spatřit krátery na Měsíci, pruhy na kotouči Jupiteru, fáze Venuše či prstence Saturnu. A to jistě není špatné na "dětskou" hračku!

Myslím, že takový dárek ocení dospělí i děti. A že se u nás objeví nová rodinná záliba — večerní pozorování hvězdnatého nebe. Ve federální síti obchodů s optickou technikou "Čtyři oči" jsou navíc v prodeji biologické a digitální mikroskopy a široký sortiment dalekohledů pro ty, jimž je bližší svět mikro, než svět makro.

Přeji vám mnoho úspěchů při hledání vhodných dárků a hvězdný nový rok! Nový rok se blíží, vše nejlepší!


Jakákoli reprodukce tohoto materiálu za účelem veřejné prezentace na libovolném nosiči informací a v jakémkoli formátu je zakázána. Na tento článek se můžete odvolávat formou aktivního odkazu na stránky cz.levenhuk.com.

Výrobce si vyhrazuje právo bez předchozího upozornění změnit ceny, sortiment a specifikace výrobků, případně ukončit jejich výrobu a prodej.

Prozkoumat související články (3)
Časté dotazy — Hvězdářské dalekohledy
Tento užitečný článek obsahuje nejčastější otázky týkající se teleskopů a astronomie
Jak se používá teleskop
První nastavení teleskopu. Použití jakéhokoli dalekohledu začíná jeho sestavením
Teleskopy pro děti
Optické vlastnosti, konstrukce, montáž, příslušenství – vše je důležité, když vybíráte dalekohled pro dítě. Dozvíte se, jaký dětský dalekohled zvolit pro malé průzkumníky všech věkových kategorií
Všechny články