Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě
31.03.2017

Amy je matka, která se věnuje domácí výuce a spolu se svým synem připravila recenzi sady mikroskopu Levenhuk 50L Plus. V jejím průběhu objevuje výkonný mikroskop vysoké kvality a připravenou experimentální sadu, která dává jejich hodinám výuky vědy nový rozměr.


Nic nedokáže vědu tak oživit, jako když jí vidíte na vlastní oči nebo si ji sami můžete vyzkoušet. Někdy to ovšem může být náročné, zejména pokud se chcete dostat blízko – opravdu blízko! Ať jste učitel ve škole, věnujete se domácí výuce nebo prostě jen máte ve své rodině milovníka vědy, může být někdy obtížné najít dobrý a kvalitní mikroskop, který nestojí celé jmění. Když mi tedy byla nabídnuta příležitost připravit recenzi mikroskopu, ihned jsem se jí chopila.

Jako matka, která se věnuje domácí výuce středoškoláka, si chci být jistá, že se můj syn všechny vědecké pojmy učí na základě bezprostřední zkušenosti. Vyzkoušeli jsme levný mikroskop, takovou spíše hračku, ale upřímně – kvalita byla mizerná a konstrukce bídná. Strávila jsem hodiny pátráním po dobrém mikroskopu a nabyla jsem dojmu, že kvalitní mikroskop je prostě za hranicemi našeho rozpočtu. Pak jsme ale dostali  mikroskop Levenhuk 50L Plus.

Kvalitní mikroskop za cenu pod 4000 Kč

Levenhuk 50L PLUS

Levenhuk 50L Plus je kvalitní mikroskop za dostupnou cenu pod 4000 Kč. Má pevné kovové tělo, které leccos vydrží. Odolá nárokům kladeným při běžném používání a přesouvání (a nejspíš i o něco více). Vše je opravdu kvalitně sestaveno a oceňuji, že šrouby a objektivy nejsou příliš volné. Stále je cítit lehký odpor, který pomáhá udržet zaostření i při nárazu do mikroskopu. Díky tomu je tento přístroj ideální pro začátečníky, malé děti a roztržité osoby.

Mikroskop se dodává s pevným kufříkem a pokusnou sadou, která vám pomůže začít. Obsahuje skutečně vše, co potřebujete pro seriózní zábavu s mikroskopem!

Vybalení sady z krabice

Pohled dovnitř

Mikroskop bylo po vytažení z krabice velmi snadné sestavit. Prostě vložíte okulár a vyberete si zdroj napájení. Mikroskop lze používat s bateriemi nebo s přiloženým síťovým adaptérem. Dali jsme přednost připojení k síti, protože osvětlení bylo o něco jasnější než při použití baterií. Obě možnosti však nabízejí dostatek světla k tomu, abyste skvěle viděli. Z napájení bateriemi jsem nadšená, protože nabízí možnost popadnout kufřík s mikroskopem a vyrazit do parku na den věnovaný vědě. Vše, co potřebujete, včetně prázdných sklíček, pinzety a kapátka, nástroje ke krájení tenkých preparátů, je pohromadě v kufříku a připraveno na cestu. Mikroskop není těžký ani objemný a v kufříku se snadno skladuje i přenáší.

Tento mikroskop se dodává s dvojím LED osvětlením. Má klasické osvětlení pod deskou pracovního stolku, ale i druhé světlo nad deskou, které svítí dolů na preparát. Abyste pomocí mikroskopu viděli opravdu dobře, musíte mít dobré osvětlení – a to mikroskop Levenhuk má! Jakmile jsme vše sestavili, bylo načase všechno si pěkně vyzkoušet.


Připravené pokusy

Malý mravenec pod Levenhuk 50L PLUS

Nejprve jsme začali s hotovými preparáty, které byly součástí pokusné sady. Tyto preparáty byly úžasné a umožnily nám ocenit kvalitu mikroskopu. Potom jsme začali pokusničit a vytvářeli jsme si vlastní preparáty ze všeho, co jsme našli. Na základě pokynů v přiloženém návodu jsme byli schopni připravit a pozorovat preparáty z chlupů, křídla mrtvého slunéčka sedmitečného a dokonce i nepatrného mravence!

Čistota obrazu byla výjimečná a daleko lepší, než jsem očekávala od mikroskopu v této cenové relaci. Příručky, které byly součástí sady, obsahují tolik informací, že vám umožní nabýt v práci s mikroskopem dovednosti daleko za hranicemi začátečnické úrovně. Jako matka věnující se domácí výuce vím, že pouze ze samotné příručky budu moci čerpat ještě celou řadu dalších vyučovacích hodin!

Doplňková kniha nabízí hodiny zábavy

Neviditelný svět

Zároveň jsme obdrželi knihu  Neviditelný svět z pera Oksany Mazurové, kterou vydalo nakladatelství Levenhuk Press. Jedná se o publikaci zaplněnou nejen výjimečnými fotografiemi, ale i více než 80 stranami vědeckých faktů a pokusů. Začíná podrobným popisem historie mikroskopu a následně se zabývá velmi důležitými bezpečnostními pravidly, která je nutno dodržovat při jeho řádném používání. V knize jsou kapitoly věnované jednobuněčným organismům, rostlinam, živočichům, parazitům, vodnímu životu a dalším tématům. Díky této publikaci si s mikroskopem užijete hodiny zábavy.

WAť jste matka věnující se domácí výuce jako já nebo třeba jen někdo, kdo miluje vědu, mikroskop Levenhuk 50L Plus bych vám rozhodně doporučila. Zmínila jsem se o tom, že se dodává v pěti užasný barvách? Podívejte se na ně  zde! Tento úžasný mikroskop a řadu dalších skvělých výrobků a příslušenství Levenhuk naleznete na webu Educents! Já sama už si prohlížím sady hotových preparátů teleskopy!

O autorce
Amy je matka věnující se domácí výuce svých dětí a bývalá učitelka. Nenechejte si ujít její výkladní skříň webu Educent – Učíme v modrých džínsách – kde naleznete stovky snadno dostupných zdrojů, které využívají multismyslový přístup k učení.


Jakákoli reprodukce tohoto materiálu za účelem veřejné prezentace na libovolném nosiči informací a v jakémkoli formátu je zakázána. Na tento článek se můžete odvolávat formou aktivního odkazu na stránky cz.levenhuk.com

Výrobce si vyhrazuje právo bez předchozího upozornění změnit ceny, sortiment a specifikace výrobků, případně ukončit jejich výrobu a prodej.

Prozkoumat související články (3)
Mikroskop Levenhuk Rainbow 2L Lime. Pozorujeme mikrosvět
Recenze mikroskopu Levenhuk Rainbow 2L PLUS Lime pro zákazníky portálu Amazon
Recenze: Biologický mikroskop Levenhuk Rainbow 50L
Recenze mikroskopu Levenhuk Rainbow 50L serverem armchairarcade.com
Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L PLUS
Stylový, barevný, moderní mikroskop pro amatérské biology. Součástí je i experimentální sada. Zvětšení: 64–1280x
Všechny články