Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě

Toto je překlad recenze Łukasz Proszek’s na Videotesty.pl. Původní článek včetně video recenze naleznete zde.

Přednosti:
  • Monokulární hlava otočná o 360°
  • Zvětšení 64x – 640x
  • Součástí sady jsou tři objektivy: 4x, 10x, 40xs
  • Dvojité LED osvětlení
  • Regulace jasu
  • Podporuje režim napájení ze sítě i z baterií
  • Rozsah posunu pracovního stolku: 0 – 8, vertikální
Nedostatky:
Celkově... žádné nebyly nalezeny!

Naše hodnocení: 5 hvězdiček

Levenhuk nabízí všechny typy optických výrobků, jako jsou binokulární dalekohledy, monokuláry, teleskopy a mikroskopy. Dnes bychom rádi soustředili svou pozornost na poslední segment zastoupený modelem mikroskopu Levenhuk Rainbow 2L PLUS. Jedná se o skvělý mikroskop s vynikajícím poměrem ceny ke kvalitě. Zjistěte, zda je tento mikroskop za cenu těsně pod 100 USD pouhá hračka pro děti, nebo kvalitní přístroj k serioznímu výzkumu.

Levenhuk Rainbow 2L PLUS – určen ke vzdělávání

Svět kolem nás je plný úžasných věcí, ale některé z nich – jak dobře víme – jsou prostému lidskému oku neviditelné. Abychom mohli spatřit všechny zázraky mikrosvěta, potřebujeme k tomu vhodný optický přístroj. Mikroskop, který dnes představujeme, vám umožňuje studovat rostliny, hmyz, mikroorganismy, případně zjišťovat prostému oku neviditelné škrábance na mincích.

Levenhuk Rainbow 2L PLUS Microscope

Mikroskop Levenhuk Rainbow 2L PLUS v sobě spojuje výhody předchozí řady Levenhuk Rainbow 2L s novými funkcemi. Tento přístroj se dodává včetně pokusné sady Levenhuk K50, která mladým badatelům pomůže s jejich prvními pokusy a výzkumy. Krabice obsahuje 5 připravených preparátů, další čistá sklíčka, prachovou krytku, speciální nástroje pro přípravu preparátů (včetně pinzety), líheň pro žábronožky, vstupní materiál k pozorování, informativní barevnou příručku, která obsahuje informace o konstrukci mikroskopu a popisy některých zajímavých pokusů, a dále uživatelskou příručku.

Hlavním rozdílem v porovnání s předchozími modely je jeho vylepšená optika. Rainbow 2L PLUS nabízí vyšší hodnoty zvětšení (až 640x), a mohou jej tedy k serióznímu výzkumu používat i studenti biologie. Všechny mikroskopy jsou vybaveny speciálními odpruženými objektivy – tento mechanismus chrání čočku před poškozením i v případě, že se při zaostřování dostane do kontaktu s krycím sklíčkem.

Levenhuk Rainbow 2L PLUS Microscope

Další předností mikroskopů Levenhuk Rainbow 2L PLUS je to, že mají těla vyrobená z odolného kovu. Tato konstrukce garantuje jeho dlouhou provozní životnost i v případě intenzivního používání ve školách nebo v laboratořích. Za zmínku stojí také jejich moderní vzhled a 5 pestrých barev, z nichž si můžete vybrat – jeden z těchto atraktivních mikroskopů se bude jistě dobře vyjímat v dětském pokoji nebo na vašem pracovním stole. Mimochodem, na své výrobky nabízí Levenhuk celoživotní záruku.

Levenhuk Rainbow 2L PLUS Microscope

Kvalita materiálů a řemeslného provedení je velmi dobrá. Optické součásti jsou vyrobeny z vysoce transparentního skla, takže zkreslení je minimální. Několik vrstev speciální povrchové úpravy čoček zvyšuje množství procházejícího světla. Naprosto přesné zaostřování vám umožňuje na pozorovaných předmětech zřetelně spatřit i nejmenší detaily. Monokulární hlava má sklon 45 stupňů, který umožňuje pozorování v co nejpohodlnější poloze. Navíc se otáčí kolem své osy v rozsahu 360°, což je velmi praktické při práci ve skupině.

Mikroskop je vybaven revolverovým nosičem se třemi objektivy 4x, 10x a 40x. Tyto objektivy nabízejí zvětšení 64x, 160x, resp. 640x. Objektiv 40x je vybaven speciálním pružinovým mechanismem – i když se začátečník náhodně objektivem dotkne pozorovaného preparátu, odpružená čočka se lehce zasune a zabrání tak poškození optiky nebo preparátu.

Levenhuk Rainbow 2L PLUS Azure Microscope

Mikroskop je vybaven dvěma osvětlovacími systémy, díky čemuž můžete pozorovat neprůhledné, průhledné i poloprůhledné objekty. Spodní osvětlení se používá k pozorování transparentních mikroskopických preparátů - světlo prochází preparátem a sestaví jeho obraz. Tuto metodu lze použít k pozorování mikroorganismů v kapce vody nebo nejtenčích plátků rostlin. Horní osvětlení naopak odráží světlo od preparátu, díky čemuž lze pozorovat různé neprůhledné objekty, například papír, mince nebo látku. Poloprůhledné preparáty se pozorují při zapnutém horním i spodním světelném zdroji. Díky možnosti regulace jasu můžete nastavit optimální úroveň osvětlení pro každý jednotlivý preparát. Mikroskop lze napájet ze sítě i pomocí baterií (lze jej tedy používat i v exteriéru).

Specifikace:

Hlavice

monokulární, otáčecí v rozsahu 360°, náklon 45°  

Materiál optiky

optické sklo  

Zvětšení, x

64-640  

Průměr tubusu okuláru, mm

23.2  

Okuláry

WF16x  

Objektivy

4x, 10x, 40xs (pružinový)  

Revolverový nosič

3 objektivy  

Pracovní stolek, mm

90x90, se svorkami  

Zdvih stolku pomocí zaostřovacího mechanismu, mm

0-8, vertikální  

Kondenzor

NA 0,65  

Clona

kotoučová clona (6 otvorů)  

Zaostření

hrubé  

Materiál těla

kov  

Osvětlení

LED  

Regulace jasu

ano  

Napájení

220V 50 Hz nebo 3 baterie АА  

Typ světelného zdroje

LED 3-3,2V (horní a spodní osvětlení)  

Použití

Výrobek pro obecné použití.
Mohou jej používat i děti starší 3 let.
 

O autorovi

Łukasz Proszek
Redaktor oblíbeného polského portálu Videotesty.pl, který se zabývá zveřejňováním video recenzí. Nadšenec do moderních technologií a spotřební elektroniky. Vášnivý hráč. Přečtěte si více informací o autorovi tohoto blogu.



Jakákoli reprodukce tohoto materiálu za účelem veřejné prezentace na libovolném nosiči informací a v jakémkoli formátu je zakázána. Na tento článek se můžete odvolávat formou aktivního odkazu na stránky cz.levenhuk.com.

Výrobce si vyhrazuje právo bez předchozího upozornění změnit ceny, sortiment a specifikace výrobků, případně ukončit jejich výrobu a prodej.

Prozkoumat související články (3)
Recenze: Mikroskop a pokusná sada pro domácí výuku
Podrobná recenze na mikroskop Levenhuk Rainbow 50L PLUS a knihu Invisible World (Neviditelný svět), publikovaná na specializovaném vzdělávacím portálu
Mikroskop Levenhuk Rainbow 2L Lime. Pozorujeme mikrosvět
Recenze mikroskopu Levenhuk Rainbow 2L PLUS Lime pro zákazníky portálu Amazon
Recenze: Biologický mikroskop Levenhuk Rainbow 50L
Recenze mikroskopu Levenhuk Rainbow 50L serverem armchairarcade.com
Všechny články