Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě
21.05.2016

Poznámka: Tento mikroskop je k dispozici v několika barvách – oranžové, citronové, ametystové, azurové a bílé barvě „měsíční kámen“.

Mikroskop jsem dostal k Vánocům, když mi bylo 9 – 10 let a ihned jsem se do něj zamiloval. Byla to moje vstupenka do světa mikroskopie a láska ke zkoumání nepatrných věcí všude kolem nás mne nikdy nepřešla. Mikroskop Levenhuk mi znovu umožnil zažít to vzrušení. Jedná se o kvalitně provedenou součást vědecké výbavy, kterou děti a jejich rodiče mohou použít k tomu, aby se poučili o mikrosvětě. Sada mikroskopu obsahuje skvělou brožuru, která uživatele seznamuje s tím, jak mikroskop pracuje, a navíc soupravu k přípravě takových zajímavostí, jako jsou buňky kvasnic a žábronožky. Sada dále obsahuje několik připravených preparátů.

Proč ne digitální mikroskop? Digitální mikroskopy mají jednu vynikající vlastnost: Můžete pořizovat snímky toho, co vidíte, a to v podobě statických i video souborů, a ukládat je na svém počítači. Ale pro mladší děti je podle mého názoru lepší tradiční optický mikroskop, neboť se nemusejí zabývat tím, jak se používá software pro zachycování snímků, ani operacemi na disku. Zároveň – a o tom se zmiňuji i v doprovodném videu – má mikroskop Levenhuk mnohem lepší možnosti osvětlení, než jsem kdy viděl u jakéhokoli levného nebo středně drahého digitálního mikroskopu.

Ale tento mikroskop není jen hračka pro děti. Myslím, že možnost vyzkoušet si tento mikroskop ráda využije i většina dospělých, kteří si stále uchovali zvídavost a to, že mohou spatřit nepatrné předměty a stvoření v jejich přirozeném prostředí, je naplňuje vzrušením.

S mikroskopem je spousta zábavy a jedná se o skvělý vzdělávací nástroj pro děti i dospělé, jehož pomocí mohou zkoumat mikroskopický svět kolem sebe.

Tento mikroskop mi byl poskytnut za účelem jeho zhodnocení. Nesliboval jsem, že o něm napíšu recenzi, ale uvedl jsem, že když budu výrobek recenzovat, půjde o upřímnou a nestrannou recenzi.

Anglický originál recenze byl publikován 21. května 2016 na https://www.amazon.com/review/RVCK18FWHHGNF/


O autorovi:
Jim Chambers pochází ze státu Georgia v USA a je stavební inženýr v důchodu. Jak uvádí, mezi jeho vášně patří čtení (beletrie, historie, biografie a věda), potápění, geocashing a fotografování, a to nad vodou i pod ní. Jim je na čtvrtém místě mezi Top 10 v hodnocení recenzentů na Amazon.com a na tento portál vložil přes 4300 recenzí.


Jakákoli reprodukce tohoto materiálu za účelem veřejné prezentace na libovolném nosiči informací a v jakémkoli formátu je zakázána. Na tento článek se můžete odvolávat formou aktivního odkazu na stránky cz.levenhuk.com

Výrobce si vyhrazuje právo bez předchozího upozornění změnit ceny, sortiment a specifikace výrobků, případně ukončit jejich výrobu a prodej.


Prozkoumat související články (3)
Recenze: Mikroskop a pokusná sada pro domácí výuku
Podrobná recenze na mikroskop Levenhuk Rainbow 50L PLUS a knihu Invisible World (Neviditelný svět), publikovaná na specializovaném vzdělávacím portálu
Recenze: Biologický mikroskop Levenhuk Rainbow 50L
Recenze mikroskopu Levenhuk Rainbow 50L serverem armchairarcade.com
Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L PLUS
Stylový, barevný, moderní mikroskop pro amatérské biology. Součástí je i experimentální sada. Zvětšení: 64–1280x
Všechny články