Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě
10.05.2016

Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L

Biologický mikroskop Levenhuk Rainbow 50L je nadstandardní přístroj pro domácí použití. Ať jej používáte k prostému experimentování nebo pro vzdělávací účely či praktické úlohy, jako je prohlížení drobných detailů na plošných obvodech, mikroskop Rainbow 50L je doslova napěchován vražednou kombinací funkcí a přidané hodnoty.

Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L: krabice
Krabice

Mikroskop z lehkého plastu se dodává ve velkém plastovém skladovacím kufříku se zacvakávacími zámky. V kufříku je různé příslušenství, kompletní experimentální sada Levenhuk K50 a uživatelská příručka; to vše je v něm uloženo a ještě zbývá místo pro další doplňky. Má recenze se věnuje modelu v ametystové (fialové) barvě, ale mikroskop je zároveň k dispozici v jasně oranžovém, citronově žlutém, azurově modrém odstínu a v bílé barvě pod označením moonstone.

Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L: vybalení z krabice
Vybalení z krabice
Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L: otevření kufříku
Otevření kufříku

Mikroskop je vybaven třemi objektivy, které nabízejí hodnoty zvětšení 4x, 10x a 40x. Volba objektivu se provádí pootočením revolverové hlavice. Dále obsahuje Barlowovu čočku 2x, která – jak asi tušíte – zdvojnásobuje zvětšení libovolného použitého objektivu. Zkrátka, rozsah zvětšení přístroje hned po vybalení z krabice je až 800x.

Jednou z mimořádně příjemných vlastností modelu Rainbow 50L je jeho integrované dvojí osvětlení na bázi technologie LED. Jestli jste někdy zažili něco podobného tomu, co já kdysi dávno ve škole, pak si asi pamatujete, že pokud jsme nepoužili průhledné a mimořádně tenké preparáty, nebyly naše mikroskopy kvůli nedostatku světla příliš k užitku. V tom vlastně spočívala hlavní příčina toho, proč jsem jako dítě zavrhl své vlastní pokusy s levným mikroskopem, po kterém jsem tehdy toužil a nakonec jej i dostal. Naštěstí díky regulovatelnému hornímu i spodnímu osvětlení modelu Rainbow 50L můžete pozorovat nejen průhledné a poloprůhledné objekty, ale i předměty, které jsou zcela neprůhledné, například mince nebo dříve zmíněné desky s elektronickými obvody.

Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L: nastavení
Nastavení

Pokud dodržíte pokyny uvedené v návodu, je nastavení jednoduché. Stolek spusťte do nejnižší polohy, vložte dvě baterie typu AA, které jsou součástí balení, do prostoru pro baterie pod jednotkou (nebo použijte přiložený síťový adaptér), vložte okulár do okulárového tubusu (potom samozřejmě do tubusu mikroskopu) a nastavte jas osvětlení. Nakonec položte svůj preparát na stolek, zajistěte jej držáky, podívejte se přes okulár a zaostřete obraz (nebo dále seřiďte osvětlení).

Zvětšení je i při nejnižší hodnotě mimořádně působivé
Zvětšení je i při nejnižší hodnotě mimořádně působivé

Experimentální sada Levenhuk K50 je příjemný bonus a první kroky při pozorování jsou díky ní rychlé a snadné, neboť obsahuje připravené pokusy i návod, jak si připravit své vlastní. Součástí sady je dále uživatelská příručka, pinzeta, líheň pro Artémie (žábronožky), mikrotom (nástroj sloužící k řezání tenkých plátků materiálu), pět čistých sklíček, prachová krytka, pipeta, čtyři lahvičky a pět preparátů. Čtyři uvedené lahvičky obsahují žábronožky, kvasnice, mořskou sůl a kanadský balzám. Mezi pět zmíněných preparátů patří: noha mouchy, cibule, stonek bavlníku, plátek z kmene stromu a jehličí.

Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L: jedná se o skvělou rodinnou aktivitu
Jedná se o skvělou rodinnou aktivitu

Mé dvě nejstarší dcery ve věku 11 a 9 let byly z používání sady spolu s mikroskopem nadšené. Téměř jistě jim koupím další pokusné soupravy, aby je mohly používat spolu s mikroskopem, až se nabaží všech stávajících možností. Nepochybně se jedná o důkladně promyšlený, dobře sestavený rodinný výrobek, který zcela jistě najde využití i v příštích letech.

Děkuji společnosti Levenhuk za zapůjčení jedné sady k recenzi.

Autor recenze a fotografií: Bill Loguidice, květen 2016, USA
Anglický originál recenze byl publikován 10. května 2016 na http://armchairarcade.com/perspectives/2016/05/10/review-levenhuk-rainbow-50l-biological-microscope/

Kdo je Bill Loguicide
Bill Loguicide je uznávaný autor článků o moderních technologiích, spoluzakladatel a ředitel online publikace Armchair Arcade. Coby význačný historik videoher a počítačů a expert v oboru, Bill vlastní a udržuje hodně přes 500 různých systémů z doby od sedmdesátých let do dneška, včetně velkého množství souvisejících materiálů.



Jakákoli reprodukce tohoto materiálu za účelem veřejné prezentace na libovolném nosiči informací a v jakémkoli formátu je zakázána. Na tento článek se můžete odvolávat formou aktivního odkazu na stránky cz.levenhuk.com

Výrobce si vyhrazuje právo bez předchozího upozornění změnit ceny, sortiment a specifikace výrobků, případně ukončit jejich výrobu a prodej.


Prozkoumat související články (3)
Recenze: Mikroskop a pokusná sada pro domácí výuku
Podrobná recenze na mikroskop Levenhuk Rainbow 50L PLUS a knihu Invisible World (Neviditelný svět), publikovaná na specializovaném vzdělávacím portálu
Mikroskop Levenhuk Rainbow 2L Lime. Pozorujeme mikrosvět
Recenze mikroskopu Levenhuk Rainbow 2L PLUS Lime pro zákazníky portálu Amazon
Mikroskop Levenhuk Rainbow 50L PLUS
Stylový, barevný, moderní mikroskop pro amatérské biology. Součástí je i experimentální sada. Zvětšení: 64–1280x
Všechny články