Doprava nad 3000 Kč zdarma
14 denní garance vrácení peněz
Doživotní záruka Viz podrobnosti
Vyzvedněte si své nákupy na našem výdejním místě

Více než 30 nových výrobků v produktové řadě MAGUS Stereo!

15.05.2024

Nenechte si ujít nové výrobky z naší produktové řady MAGUS: nyní jsou k dispozici čtyři stereoskopické mikroskopy a velké množství příslušenství! Mezi nové výrobky patří univerzální stojany, držáky pro zaostřování, okuláry s dioptrickou korekcí, kondenzor pro tmavé pole, polarizační zařízení, osvětlovací soustavy, pomocné čočky objektivů a adaptéry držáků C-mount.

Stereoskopické mikroskopy

Nové výrobky zahrnují binokulární a trinokulární modely. Všechny jsou vybaveny LED osvětlovací soustavou pro pozorování v procházejícím a odraženém světle, standardně pracují ve světlém poli, ale podporují také možnosti práce v polarizovaném světle a metodou tmavého pole. Greenoughova optická konstrukce.

Hlavy mikroskopu

Hlava mikroskopu se skládá z objektivu se zoomem a z binokulárního nebo trinokulárního tubusu. Greenoughova optická konstrukce je doplněna dvojicí okulárů s 10x zvětšením a dioptrickou korekcí.

Univerzální stojany s držáky pro zaostřování

Stojan stereomikroskopu slouží k umístění hlavy mikroskopu nad pracovní stůl. Poskytuje několik stupňů volnosti a může se otáčet nebo být vyvažován protizávažím. Hlava mikroskopu se na stojan upevní tak, že se nasadí na prstenec držáku pro zaostřování a samotný mechanismus se připevní ke stojanu. K vyrovnání stojanu a držáku pro zaostřování může být zapotřebí montážní kolík.

Okuláry s dioptrickou korekcí

Všechny nové okuláry jsou navrženy speciálně pro stereoskopické mikroskopy a mají dioptrickou korekci. Rozdíl mezi jednotlivými modely je v jejich zvětšení a zorném poli. Jeden okulár je vybaven měřící stupnicí. Průměr okuláru: 30 mm.

Adaptéry s držákem C-mount a čočky pomocných objektivů

Pomocí adaptérů C-mount lze na mikroskop připevnit digitální fotoaparát. Tento adaptér je upevněn v tubusu trinokulárního mikroskopu MAGUS. Vlastní zvětšení adaptéru je 0,5x nebo 1x. Ohniskovou vzdálenost lze upravit.

Čočky pomocného objektivu se zvětšením 0,5x, 1,5x a 2x. Slouží ke změně zvětšení, pracovní vzdálenosti a zorného pole stereomikroskopu.

Osvětlovací soustavy, mechanický pracovní stolek a zařízení pro různé kontrastní metody

Pro přesnější umístění preparátu pod objektivem lze na základnu stereomikroskopu nainstalovat dvouosý mechanický pracovní stolek. Dodává se se dvěma držáky preparátu, hlavní měřicí stupnicí a noniovou stupnicí. Je vhodný pro pozorování v procházejícím i odraženém světle.

Přídavné osvětlovací soustavy rozšiřují možnosti osvětlovacího systému stereomikroskopu, a umožňují tak dosáhnout stínů, které jsou nezbytné pro výzkum nebo ořezávání rušivých odrazů.

Možnosti stereomikroskopu lze rozšířit o další zařízení pro práci v polarizovaném světle a metodou tmavého pole. Kondenzor pro tmavé pole by měl být doplněn klipem na drahokamy pro bezpečné uchycení objektů.

Všechny mikroskopy MAGUS a příslušenství jsou k dispozici zde.


Poslední novinky
Všechny novinky